Ook nieuwsgierig naar alle voordelen van sapvasten?

– Als sapvasten slechts een hype was, hoorde je er niets meer over. Mede door de goede sapvasten ervaringen en het gemak van sapvasten bestellen is het nog steeds in trek. Je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit het snelst binnenkrijgen was nog nooit zo makkelijk. Probeer sapvasten 1 dag uit en je zult alle voordelen ervaren. 

20 redenen waarom jij moet sapvasten

Je hebt besloten om onze sappen te bestellen, maar wilt nog alle voordelen op een rijtje hebben. Dan ben je hier op het juiste adres. Lees gauw verder.Laten we eerste vooropstellen dat onze sappen lekker zijn. Ik hoor je al denken: ‘’dat bepaal ik zelf wel?’’ Oké oké, je hebt gelijk… over smaak valt niet te twisten, maar we krijgen wel veel positieve reacties op onze sappen.

 1. Met onze sappen is het mogelijk om verantwoord af te vallen. Je lichaam gaat over op vetverbranding doordat het weinig calorieën binnenkrijgt om energie uit te halen.
 2.  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor groente is minimaal 250 gram en voor fruit ongeveer 200 gram. Tijdens het sapvasten krijg je deze hoeveelheden met gemak binnen. Volgens experts is het aangeraden om meer groente dan fruit te eten. Mede daardoor bevatten onze sappen meer groente dan fruit.
 3. Tijdens het koken, grillen, bakken of zelfs frituren van groente gaan er onnodig veel voedingsstoffen verloren. Een betere optie is het stomen van de groente in een stoommandje. De beste optie is het eten van rauwe groente, maar vaak wordt dit als niet smakelijk beschouwd. Tijdens het sapvasten krijg je alleen maar rauwe groente binnen en is de smaak heerlijk.
 4. Er is niet één groente die alle benodigde voedingsstoffen bevat. Het is advies volgens experts is dan ook om te variëren in groentes. Geen probleem tijdens jouw sappenkuur. In één sapje van JuiceXpress zitten minimaal 3 soorten groente verwerkt. Hetzelfde geldt voor fruit.
 5. In de periode van het sapvasten krijgt jouw lichaam alleen groente en fruit binnen. Zonder extra toevoegingen! Hoe vaak maak je dat mee?
 6. Tijdens het sapvasten kun je afkomen van gewoontes zoals roken, het drinken van alcohol, overmatig zoutgebruik en je verslaving aan cafeïne.
 7. Wij raden het aan om je sapje door een rietje te drinken om je tandgalzuur te beschermen. De gewoonte om te snel te eten kan hierdoor ook verminderd worden.
 8. Vaak kun je geen tijd vrijmaken om te koken of heb je er gewoonweg geen zin in. Dan is een sappenkuur de ideale oplossing.
 9. Heb jij op kantoor geen trek tijdens de lunch? Dan laat jij jouw sapje nog even in de koelkast staan. Vind jij 6 sappen op een dag te veel? Stop de rest dan in de vriezer. Jouw ‘’eetpatroon’’ is vrij flexibel deze periode. Ook neemt het drinken van een sapje minder tijd in beslag dan het eten van een uitgebreide maaltijd.
 10. Je lichaam is gewend aan zout, vet, cafeïne etc. Dit zijn overheersende smaken waar je lichaam naar vraagt, omdat voedsel anders niet smaakvol lijkt. Na het sapvasten ervaar jij weer de natuurlijk smaak van voedsel.
 11. Je wordt je meer bewust van voeding dan je denkt. Je eet niet nog even dat gebakje met je collega’s op het werk, je neemt niet je favoriete koekje omdat het in de bonus is, je eet geen patatje in de sportkantine en je eet al helemaal niet onder het mom van: ik eet het op, omdat het nou eenmaal in huis is.
 12. De huid zult verbeteren doordat je alleen maar 100% natuurlijke voedingsstoffen binnenkrijgt en je veel water op een dag drinkt. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen de kans krijgen om het lichaam te verlaten door te plassen.
 13. Je geeft je lichaam rust door tijdelijk te stoppen met het vervuilen ervan. De afvalstoffen van voedsel hebben zich opgehoopt in je lichaam. Tijdens het sapvasten krijgen je lever, nieren en spijverteringsorganen eindelijk rust, omdat ze geen moeite hoeven te doen om het vervuilde voedsel op te ruimen.
 14. Je darmen komen tijdens het sapvasten ook tot rust. Hierdoor kunnen ze beter functioneren en herstelt de darmflora. Je immuunsysteem versterkt doordat het afhankelijk is van een goede darmflora. 
 15. Doordat afvalstoffen het lichaam verlaten moet je lichaam eerst werken. Daarna is er veel ruimte over voor de goede voedingsstoffen en ontvang je meer energie.
 16. Je lichaam wordt nu een keertje grondig gereinigd.
 17. Je lichaam werk hard om zich te ontdoen van afvalstoffen en dit kost energie. Hierdoor slaap je dieper. Na het ontgiften van je lichaam kun je een betere nachtrust ervaren doordat het ‘’schoner’’ is. 
 18. Lichaam en geest is beter in balans. Veel negatieve lichaamsverschijnselen als vermoeidheid en stress worden mede veroorzaakt door een overschot aan gifstoffen en chemicaliën in voedsel. 
 19. Het sapvasten is jouw steuntje in de rug om nu echt te beginnen aan een gezondere levensstijl!
 20. Het kan sowieso geen kwaad! Mocht je voorzichtig willen beginnen? Bestel dan ons proefpakketje!