Virus tegengaan? Met al die virussen in de wereld hebben we zeker immuunsysteem boosters nodig. Of het de Coronavirus is ook wel COVID-19, Met een gezonde sappenkuur of een dagelijkse juice geeft u uw lichaam een betere vechtkans.

Virus tegengaan? Tegenwoordig worden er diverse¬†di√ęten¬†aangeboden maar wat zijn de feiten en fabels. Blijf lezen want in dit artikel zullen we enkele belangrijke punten benoemen die essentieel zijn voor een¬†gezonde lifestyle. Deze punten zijn in onze dagelijkse leven en we maken er al volop gebruik van. Als eerste bedankt voor uw aandacht en nog veel leesplezier!

Virus tegengaan: 5 tips die het immuunsysteem een vitamineboost geven.

 

 

Virus¬†tegengaan? Tegenwoordig worden er diverse di√ęten aangeboden maar wat zijn de feiten en wat zijn de fabels. Blijf lezen want in dit artikel zullen we enkele belangrijke punten benoemen die essentieel zijn voor een gezonde lifestyle. Deze punten zitten in onze dagelijkse leven en we maken er ook dagelijks al gebruik van, hierdoor zijn deze punten ook makkelijk om in uw leven te integreren.¬†

Gezond leven en een virus tegengaan worden ons tegenwoordig heel moeilijk gemaakt

Voornamelijk door alle ongezonde levensmiddelen die worden aangeboden. En ik moet dan ook zeggen dat ze spot goedkoop zijn waardoor de verleiding enorm is. Daarentegen worden de gezonde producten tegen een hogere prijs aangeboden, soms lijkt het alsof het niet in verhouding staat. Ze maken gezond leven voor de mensen moeilijk zou je zeggen maar wat als wij daar een oplossing voor hebben!

Het is niet gezond leven dat duur is maar ongezond leven dat te goedkoop is. 

Waarschijnlijk denk je nu wat bedoel je nou? Ik ga het haarfijn uitleggen zodat je exact begrijpt wat ik bedoel. Groenten en fruit blijven elk jaar hetzelfde kosten, prijzen gaan uiteraard altijd wel omhoog en omlaag maar gemiddeld kost het altijd hetzelfde. Als je kijkt hoe goedkoop vlees afgelopen jaren is geworden moet ik zeggen dat er wel belletjes gaan rinkelen. 

Als je dan ook het nieuws volgt hoor je dan ook het strijd dat woekert met plofkippen en de ongezonde manier van omgaan met dieren. Ze worden helemaal volgespoten met allerlei spullen waar wij de namen niet van kunnen uitspreken right? 

25 kilo kip voor maar ‚ā¨12,50 hoe kan dat nou?¬†

 

 

Dit komt doordat de kippen en dieren binnen enkele maanden al klaar en eetrijp zijn. Laten we nou eerlijk zijn en vraag jezelf eens af. Na zo een ongezonde maaltijd of je lichaam ook niet een gezonde behandeling verdient? Maar dit is natuurlijk aan jezelf of je af en toe je lichaam een gezonde boos of kuur geeft. 

Hoe 1 week gezonde lifestyle uw lichaam en immuunsysteem een boost geeft. Volgens vele onderzoeken geven ze aan dat in water, fruit en groenten alle stoffen en vitamines zitten die een lichaam nodig heeft. Er word zelfs aangegeven dat vlees niet per se nodig is en dit is goed onderbouwd vandaar dat tegenwoordig het veganisme éen van de snelst groeiende trends nu is. 

Het begon bij een virus! Een verhaal van de buurvrouw.

In Januari had ik een gesprek met de buurvrouw die pas uit het ziekenhuis kwam. In de eerste instantie is het een buurvrouw die ik altijd ontweek en liever geen gesprek mee wilde. Maanden wist ik het stil te houden en enkel groeten. Deze keer was het anders want het leek alsof ze me verwachtte en stond voor de deur toen ik voorbij wilde lopen.

Toen ik haar zag was ik in eerste instantie geschrokken want was een vrouw die wel 100 kilo woog en nu leek ze net 65 kilo. Voor haar lengte is ook wel goed en ik moet zeggen dat buurvrouw goed uitzag en dit is ook wat ik tegen haar zei. ‚ÄėWat ziet u er goed uit en wat bent u afgevallen‚Äô, zei ik. Ook vroeg ik haar direct om haar geheim.

Ze gaf aan dat ze hartaanval had gekregen en ze toen in het ziekenhuis was beland. Ze gaf toen ook teleurgesteld aan dat de doktoren aangaven dat ze geen (rood) vlees meer mag eten en ze gezond moet gaan leven. Doktoren gaven toen ook aan dat ze groenten en fruitsappen moet gaan drinken en een veganistische levensstijl zou kunnen proberen.

Ze heeft het advies opgevolgd en zei toen dat ze zich vol energie voelt en ze weer gezond is. Ze gaf aan dat ze ook diabetes had maar nu geen last meer van heeft. Ik zie toen wauwwww, bizar dat als het misgaat dat de doktoren je naar de basis van het leven sturen en dat is gezond leven.¬†Als laatste gaf ze aan ‚ÄúDit is waarom een gezonde lifestyle belangrijk is!‚ÄĚ

Wat ik hiermee wil aangeven is dat een gezond leven belangrijker is dan je denkt!

Tip 1: Water drinken.

Hoeveel water of vocht moet ik drinken per dag?

Virus tegengaan: Water drinken is belangrijk. We raden volwassenen aan om elke dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Water drinken, afgewisseld met thee en koffie zonder suiker, is het gezondst. Deze dranken staan in de Schijf van Vijf. Genoeg drinken is belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Je hebt vocht nodig omdat je het verliest door te ademen, te zweten en toiletbezoekjes.

Vochtbalans

Je houdt de vochtbalans het best op peil door voldoende te drinken, maar in eten zit ook vocht. Het lichaam herstelt de vochtbalans automatisch. Als je te veel vocht verliest, scheidt het bijvoorbeeld minder urine uit of je krijgt een dorstgevoel waardoor je meer gaat drinken. 

Dranken in de Schijf van Vijf

Water drinken is goed. Maar je vocht aanvullen kan ook met andere dranken. Ook koffie, thee en zuivel tellen mee.

De volgende dranken staan in de Schijf van Vijf:

 • Water. Hieronder valt¬†
 • Zwarte en groene thee
 • Kruidenthee (beperkt)
 • Koffie (beperkt)¬†
 • Melk (telt mee met dranken, maar staat in het vak met zuivel, vis, peulvruchten, ei, noten en vlees).¬†

Wat is beter tegen een virus: bronwater, mineraalwater of kraanwater?

Water is hartstikke gezond. Er zitten geen calorie√ęn in en het tast je tanden niet aan. In Nederland kun je het beste water uit de kraan drinken. Verder is er bronwater en mineraalwater te koop, met en zonder koolzuur. Wat is het verschil?

Kraanwater

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de beste ter wereld. Je kunt jezelf dus een hoop geld besparen door kraanwater te drinken. Voor 1 euro kun je het hele jaar water drinken, als je uitgaat van 1,5 liter per persoon per dag. Met flessenwater ben je 150 tot 500 keer duurder uit. Daarnaast blijkt kraanwater honderden malen beter voor het milieu dan flessenwater en alle andere dranken uit de fles. Koop je toch voorverpakt water, spaar dan het milieu door een statiegeldfles te kopen in plaats van een wegwerpfles. Of hergebruik het flesje door het te hervullen met kraanwater. 

Heb je loden leidingen in huis? Of woon je in een huis met nieuwe leidingen of nieuwe kranen? Dan gelden er adviezen voor het gebruik van kraanwater.

Bronwater

Dit water wordt gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen. Het wordt verder niet behandeld of gezuiverd, het belandt dus puur in de fles. Soms wordt het gewonnen uit dezelfde laag in de grond als kraanwater.

Mineraalwater

Mineraalwater hoeft niet te voldoen aan de eisen van ons kraanwater. In mineraalwater zitten soms wel wat meer minerale zouten dan in kraanwater. Soms zijn ze erg zout. Wil je weten of het mineraalwater niet te zout is? Lees dan het etiket. Als je daar leest dat er er meer dan 0,02 gram zout (20 milligram natrium) per 100 milliliter inzit, bevat het water meer zout dan er gemiddeld in kraanwater zit.

Bron- en mineraalwater met koolzuur

Water met koolzuur (prik) is iets zuurder dan water zonder koolzuur. Maar het is niet zo zuur dat het slecht is voor je tanden. Je kunt het elke dag drinken, al is het beter om te kiezen voor kraanwater, vanwege het milieu en je portemonnee. 

Water met smaakje

In de supermarkt is ook water te koop met een smaakje, bijvoorbeeld met citroen, perzik of munt. Als er alleen een smaakaroma is toegevoegd levert dit water met een smaakje geen calorie√ęn en staat het in de Schijf van Vijf. Waters waaraan zuren, zoals citroenzuur, zijn toegevoegd zijn minder goed voor het gebit.¬†

Als je water met een smaakje koopt in de winkel, dan is het goed om op het etiket te kijken wat er in zit. Er worden ook vitaminewaters verkocht waaraan suiker is toegevoegd. Die pretenderen gezond te zijn, vanwege de vitamines die erin zitten. Maar die drankjes kun je beter laten staan. Er zit veel suiker in en als je gezond eet via de Schijf van Vijf, dan heb je die extra vitamines niet nodig Volgens onderzoek van Voedingscentrum.

Tip 2: Fruit eten

Fruit kan altijd en overal. Enkele idee√ęn:

Fruit bij ontbijt en/of lunch

 • Niks zo lekker als fruit op brood, zoals plakjes banaan, aardbei of appel
 • Smul van yoghurt met fruit (en ontbijtgranen)
 • Geniet van fruit uit het vuistje naast je ontbijt of lunch

Fruit tussendoor

 • Het is altijd feest met fruitspiesjes
 • Neem een pauzemomentje met fruit
 • Zakjes fruitsnacks neem je makkelijk overal mee naartoe

Fruit bij avondeten

 • Een toetje met fruit is toch het allerlekkerste?
 • Sluit het maal af door de fruitschaal op tafel te zetten.
 • Gooi fruit door het eten

Tip 3: Groenten eten

 • Niks zo lekker als groente op brood
 • Leef je uit met een lunchsalade
 • Geniet van een groente-omelet

Groente tussendoor

 • Neem een pauze moment met groente
 • Het is altijd feest met zelfgemaakte ‚Äėgroentefrietjes‚Äô: reepjes van bijvoorbeeld wortel, paprika en komkommer
 • Zakjes groentesnacks neem je makkelijk overal mee naartoe

Groente bij avondeten

 • Neem groente als basis, er zijn eindeloos veel mogelijkheden.
 • Bekijk al onze recepten (je kunt filteren op groentegerechten)
 • Uit onderzoek blijkt: meer soorten groente op het bord =meer eten

Tip 4: Detoxen

Virus tegengaan? Detoxen is het ontgiften of ontslakken van het lichaam. Sinds een aantal jaren is het zeer in trek om dit door middel van sapvasten te doen. Vandaar dat men denkt dat dit een hype is, maar een hype is iets dat tijdelijk zeer in trek. Nu zijn we een paar jaar verder en leeft het fenomeen detoxen nog steeds. Dan zal het wel wat bijzonders zijn.

Zal ik een geheimpje verklappen? Vasten is al een eeuwenoude traditie die in bijna elke religie voorkomt, dus zo nieuw is het niet. Sapvasten is de moderne versie van vasten. Als sapvasten niet werkte zou men er nu niet aan beginnen of geen aandacht aan besteden, toch?

Velen beschouwen hun lichaam als een tempel, maar als deze zo heilig is waarom vervuilen we onze tempel? We vervuilen onze tempel met uitlaatgassen, bewerkt voedsel, chemicali√ęn, plastic en ga zo maar door. Met het sapvasten gaan we terug naar de basis: groente en fruit in zijn puurste vorm.¬†JuiceXpress¬†is trots op deze ontwikkeling.

Tip 5: Veel bewegen en gezond leven is de beste manier om een virus te voorkomen

Gezond bewegen voor volwassenen wil zeggen:

 • 2,5 uur¬†per week bewegen,¬†matig intensief en/of¬†zwaar intensief:
  1. Matig intensief is bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen en dansen. Uw hart gaat sneller kloppen en u gaat sneller ademhalen.
  2. Zwaar intensief is bijvoorbeeld hardlopen, voetballen, fitness en vechtsporten. U gaat zweten en raakt buiten adem. 
  3. Verspreid de activiteiten over verschillende dagen.
 • 2 keer per week activiteiten/oefeningen die uw botten en spieren versterken.
  • Dit kan bijvoorbeeld met oefeningen doen, krachttraining, springen, traplopen en fitness.
 • Als u al wat ouder bent, zijn ook balansoefeningen aan te bevelen, zoals op √©√©n been staan, lunges, yoga en¬†taichi.
 • Niet veel stilzitten. Dit zijn enkele tips van¬†Thuisarts

Beweegt u vaker, langer of intensiever dan deze adviezen? Dat worden de positieve effecten op uw gezondheid groter. Tevens worden immuunsysteem en vitamine boosters hoog aangeraden.