5 tips om af te bouwen met vaste voeding in voorbereiding op je sapkuur

Sapkuur voorbereiding¬†‚Äď Super dat je hebt gekozen voor een¬†sapkuur! Je gaat je lichaam een enorme gunst doen en wij zijn blij dat jij goed voor je lichaam wilt gaan zorgen.
Wel ga je sapjes drinken, heerlijk, maar tegelijk zal dit even wennen zijn voor je lichaam. Daarom hebben wij de 5 grote tips opgeschreven ter voorbereiding op je sapkuur.

Tip 1. Het beste is om een week van tevoren te beginnen met je voorbereiding.
Je lichaam is gewend aan elke dag een aantal kauwbare maaltijden, dat is normaal. Hiernaast drink je misschien ook koffie of neem je veel suiker? Al die dingen kun je vooraf al iets mee doen. Wij adviseren ongeveer een week van tevoren te starten met je voorbereidingen. Hierdoor heeft je lichaam de tijd om zich voor te bereiden op de detox.

Tip 2. Het nuttigen van kleinere porties eten.
Het is goed om minder grote porties eten te nuttigen. Tijdens je sappenkuur zul je alleen sap binnenkrijgen en je bent dit niet gewend. Door kleinere porties eten te nemen kun je je lichaam hierop voorbereiden.
Hierbij is het handig om vet eten te vermijden en minder suiker te nemen. Dus eet alvast gezonder en drink een lekker kopje thee zonder suiker 

 Rook je? Probeer dit te vermijden of te verminderen. Dit zal je zeker helpen tijdens je sappenkuur.

Tip 3. Vervang vlees en vis door vegetarische opties
Tijdens de sappenkuur zal je alleen groenten en fruit binnenkrijgen, dit zorgt voor een veel gezonder lichaam. Het is handig om de week ervoor het vlees en vis te laten en vegetarisch te koken. Hierdoor went je lichaam aan groenten. Hiernaast ben je vast op de gezonde tour! Er zijn enorm veel vegetarische lekkere gerechten online te vinden. Help je lichaam vast door in plaats van het stukje vlees/vis elke avond een heerlijk stoofpotje met lekkere groentes te eten.
Naast vlees en vis is het ook handig om zuivelproducten en je hoeveelheid koolhydraten (zoals pasta, brood, aardappelen en rijst) te verminderen. Hiervoor kun je vegan recepten uitproberen, ook hier zitten heerlijke gerechten bij.

Tip 4. Drink water
Het is goed om te stoppen met koffie drinken en alcoholhoudende dranken. Zoals we hierboven al schreven is ook suiker goed om van af te kicken dus houdt hierbij ook rekening met frisdranken. Drink dan wel voldoende water. Het is aan te raden om elke dag 2 liter water te drinken. Je zult merken dat dit je goed voorbereid en gelijk ook je lichaam goed zal doen.

Tip 5. Eet 2 dagen voor de sappenkuur geen bewerkt voedsel
Wil je er helemaal voor gaan? Eet dan 2 dagen voordat je start met je sappenkuur alleen natuurlijke producten. Dit houdt in vers fruit en verse groenten. Je kunt op verschillende momenten fruit en groenten nemen door de dag heen. Neem een lekker (versgeperst) fruit- of groenten sapje.

Start uw kuur vandaag nog

Hopelijk helpen deze tips jou om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je sappenkuur! Laat ons vooral weten hoe je dit vond.ūüėČ