Wie bezig is met afvallen weet als geen ander dat het consumeren van het juiste voedsel essentieel is. Sterker nog, het aanpassen van je voedingspatroon heeft tot wel 80% invloed op je gewicht, waar sporten maar 20% invloed heeft. Met een sapkuur geef je je lichaam de gelegenheid opgehoopte toxische stoffen en zelfs beschadigde cellen op te ruimen, maar werkt het ook als effectief middel om af te vallen? Daar geven wij in deze blog antwoord op!

Hoeveel gewichtsverlies is normaal?

Gezond afvallen start bij het bepalen van je huidige gewicht en conditie. Dit kun je doen door je Body Mass Index (BMI) te berekenen. Heb je een BMI hoger dan 25? Dan is het goed om af te vallen. Mensen met overgewicht lopen namelijk meer gezondheidsrisicoā€™s dan mensen met een gezond gewicht.

Vervolgens ga je je klaarmaken voor de start. Bepaal je streefgewicht en wees hierin realistisch. 5 tot 10% van je lichaamsgewicht afvallen geeft je al een enorme gezondheidswinst.Ā 

Er zijn twee soorten afvallen:Ā 

  1. Afvallen
  2. Gezond afvallen

Uiteraard zijn er manieren om op een snelle, maar ongezonde manier af te vallen. Bij JuiceXpress staan wij hier niet achter. 0,5 tot 1,5 kilo per week gezond afvallen is een meer realistisch doel. Je kunt beter in kleine stapjes naar een gezond gewicht toe werken. Zo val je niet alleen op een gezondere manier af, maar zul je ook meer consistent blijven. Heel veel kiloā€™s in een keer zorgt er juist vaak voor dat je je doel niet haalt.

Wat zijn de doā€™s en donā€™t?

Wanneer je begint aan een dieet waarbij je je hele voedingspatroon omgooit, zoals bij een sapkuur zijn er een aantal doā€™s en donā€™t waar je rekening mee moet houden.Ā 

Met veel van deze diĆ«ten kun je in korte tijd veel afvallen en verbazingwekkende resultaten boeken op de weegschaal. Je krijgt immers aanzienlijk minder calorieĆ«n binnen dan normaal het geval zou zijn.Ā 

Dit kan bij onjuist gebruik echter minder goed zijn voor je gezondheid. Dit dieet duurt in de meeste gevallen namelijk zoā€™n 3 tot 7 dagen en is haast niet vol te houden op de lange termijn. Het ā€˜jojo-effectā€™ ligt hierbij dan ook op de loer. Het jojo-effect houdt in dat je juist weer extra aan kunt komen als je stopt met diĆ«ten. Daarnaast bouw je misschien wel voedingstekorten op, omdat veel van deze diĆ«ten geen rekening houden met voedingsstoffen die je binnen zou moeten krijgen. Houdt hier dus rekening mee.

Hoeveel KCAL moet je binnenkrijgen om af te vallen?

Om erachter te komen hoeveel calorieƫn je binnen moet krijgen af te vallen, of aan te komen, moet je eerst bepalen hoeveel calorieƫn je nodig hebt om op gewicht te blijven. Om dat te weten te komen, moet je je BMR of basaal metabolisme berekenen.

Zodra je weet hoeveel calorieƫn je nodig hebt om je gewicht te behouden, moet je daar eenvoudigweg opnieuw calorieƫn aftrekken. Om ongeveer een halve kilo per week te verliezen (een gezond doel), moet je 500 calorieƫn minder eten per dag.

Wat is het verschil tussen een man en vrouw?

Het totaal aantal calorieĆ«n dat je binnenkrijgt, mag nooit onder de 1.200 KCAL zijn. Dit is namelijk het aantal calorieĆ«n dat bijna alle vrouwen verbruiken zonder enige inspanning te leveren, laat staan dat mannen er genoeg aan zouden hebben ā€“ mannen hebben over het algemeen meer spiermassa, en spieren verbruiken meer energie. Wanneer je minder zou eten dan die hoeveelheid, zou je lichaam kunnen overschakelen naar zijn honger-modus waardoor je metabolisme vertraagt en je spiermassa verliest. Bovendien krijg je dan onvoldoende voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt om te functioneren.

Hoelang duurt het om af te vallen door een sappenkuur?

Een sapkuur helpt bij het afvallen en is de perfecte start voor een gezonde leefstijl. Omdat afvallen simpel gezegd neerkomt op het eten van minder calorieƫn dan je verbrandt, kan een sapkuur je helpen om op korte termijn gewicht kwijt te raken en het afleren van ongezonde gewoontes.

Gemiddeld zien we een gewichtsverlies tussen de 1 en 3 kilo bij eenĀ 5-daagse sapkuurĀ en tussen de 3 en 5 kilo bij eenĀ 7-daagse sapkuur. Dit is dan een combinatie van vet, vocht en spierverlies.

Welke impact heeft sport op afvallen?

Door te sporten verbrand je meer calorieƫn. Daarom is het van groot belang om ook tijdens het afvallen fit en gezond te blijven. Regelmatig bewegen verkleint verder het risico op tal van ziekten zoals hart- en vaatziekten, botontkalking Ʃn dus ook overgewicht. Werken aan een goede conditie is dan ook zeker de moeite waard.

Kun je ook afvallen door alleen te sporten? Het antwoord is kort en eenvoudig: het kan wel, maar snel zal het niet gaan. Gezonder eten heeft veel meer en sneller effect dan meer bewegen of sporten alleen.

Afvallen met JuiceXpress sapkuur 7 dagen

DeĀ sappenkuur van JuiceXpressĀ is er voor iedereen die zijn lichaam zo diep mogelijk van binnen wilt reinigen en/of het doel heeft om af te vallen. Dit wordt bereikt door het verteringsproces stil te leggen en je lichaam te overspoelen met vitaminen en mineralen uit rauwe groente en fruit.Ā 

Uit ervaring van de meeste klanten kunnen we aangeven dat je onder meer meer energie, een gezonder stoelgangpatroon, minder trek in zoetigheid, een huidverbetering, minder last van maagzuur en misselijkheid zult ervaren.

Ben jij er klaar voor om gezonder te leven en meer genieten? Probeer dan deĀ sappenkuur van JuiceXpress!