Wat is detoxen?

– je leest het tegenwoordig overal: detoxen met thee, detox recepten, detoxen met sappen en zelf detoxen. Maar wat is eigenlijk de betekenis van detoxen? En waarom duurt deze trend zo lang? Ben jij klaar voor de volgende positieve aanpassing in je leven? Dan moet je detoxen zeker uitproberen! Wil je liever eerst alles weten over detoxen? Schroom niet om verder te lezen. 

Is detoxen wel echt een trend?

Detoxen is het ontgiften of ontslakken van het lichaam. Sinds een aantal jaren is het zeer in trek om dit door middel van sapvasten te doen. Vandaar dat men denkt dat dit een hype is, maar een hype is iets dat tijdelijk zeer in trek. Nu zijn we een paar jaar verder en leeft het fenomeen detoxen nog steeds. Dan zal het wel wat bijzonders zijn. 

Zal ik een geheimpje verklappen?

Vasten is al een eeuwenoude traditie die in bijna elke religie voorkomt, dus zo nieuw is het niet. Sapvasten is de moderne versie van vasten. Als sapvasten niet werkte zou men er nu niet aan beginnen of geen aandacht aan besteden, toch?

Velen beschouwen hun lichaam als een tempel, maar als deze zo heilig is waarom vervuilen we onze tempel? We vervuilen onze tempel met uitlaatgassen, bewerkt voedsel, chemicaliën, plastic en ga zo maar door. Met het sapvasten gaan we terug naar de basis: groente en fruit in zijn puurste vorm. JuiceXpress is trots op deze ontwikkeling.

Je bent wat je eet

Jij leeft en hebt behoefte aan ‘’levend’’ voedsel. Nee, je hoeft geen levende insecten te eten. Met levend voedsel bedoelen wij bijvoorbeeld groente. Groente dat nogal zijn voedingsstoffen bevat en dus het beste rauw gegeten kan worden. Zodra groente doorgekookt is bevat het weinig tot geen voedingsstoffen meer en is het dus ‘’dood’’. Sapvasten is een goed manier om je lichaam van binnen te reinigen. 

Als je vet eet word je vet. Door levend voedsel te eten, krijg je onder andere meer energie waardoor jij je levendiger voelt. Je bent immers wat je eet. Je lichaam geeft ook signalen af als er iets je lichaam ingaat wat er niet thuishoort dit uit zich in bijvoorbeeld maagklachten, diarree, puistjes en uitslag. 

Zo haal jij het maximale uit jouw voeding

Door middel van sapvasten haal je het maximale uit je voeding. Afvalstoffen verlaten je lichaam en maken ruimte voor goede voedingsstoffen. Door alleen sappen te drinken, krijgt je lichaam geen slechte voedingsstoffen binnen. In combinatie met het drinken van water verlaten afvalstoffen het lichaam snel. Dit is ook de reden waarom je vaker naar het toilet gaat dan normaal. Voor meer symptomen tijdens het ontgiften van je lichaam kun je onze website raadplegen.

Naast gezonde sappen kun je ook veel voedingsstoffen halen uit vast voedsel. Plantaardig voedsel is makkelijker te verteren dan bijvoorbeeld vlees, vandaar dat een biefstuk inslaat als een bom en je daarna het liefst languit op de bank wilt liggen. Na het eten van een bordje gestoomde sperziebonen heb je nog energie over.

Ook zuivelproducten kun je beter vermijden als je het maximale uit je dagelijkse voeding wilt halen. Niet voor niets dat er zoveel lactose intolerante mensen zijn of mensen met een koemelkallergie. Heb je er wel eens over nagedacht dat wij het enige organisme op aarde zijn die melk drinkt van een ander organisme? Zelfs koeien drinken geen koemelk meer zodra ze groot zijn geworden. Een kind van 16 jaar oud krijgt toch ook geen borstvoeding meer