Hoewel gember al een lange tijd bekend staat als een smaakvolle toevoeging tijdens het koken, zijn veel mensen nog niet op de hoogte van de enorme veelzijdigheid van het eeuwenoude specerij. Toch hebben we de afgelopen jaren een opkomende trend gezien in andere manieren om het te gebruiken, voornamelijk omdat we erachter zijn gekomen hoe veel gezondheidsvoordelen gember ons kan bezorgen. In deze blog vertellen wij meer over de voordelen van gember.

Waar is gember goed voor?

Gember behoort tot één van de gezondste kruiden ter wereld. Het zit boordevol voedingsstoffen en bio-actieve plantenstoffen die je helpen om je lichaam gezond te houden. Vaak denkt men wel dat gember gezond en goed voor je is, ze staan immers niet voor niets steeds vaker op de menukaart in restaurants en lunchrooms, maar weten ze niet precies waar het precies goed voor is. Daarom zetten wij de voordelen van gember hier voor je op een rij.

Gember is ontstekingsremmend

Gember helpt tegen allerlei ontstekingen, de specerij zit namelijk boordevol gingerolen, paradolen, sesquiterpenen, shogaolen en zingeronen. Dit zijn allemaal stoffen met krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

De ontstekingsremmende werking is van groter belang dan je op voorhand misschien denkt. Er zijn namelijk meer soorten ontstekingen dan de soorten die we ervaren. Veel mensen hebben last van laaggradige ontstekingen in hun lichaam. Daar merk je niet direct iets van, waardoor ze jarenlang door kunnen sudderen. Gezonde voeding zoals gember helpt om deze ontstekingen tegen te gaan.

Daarnaast tonen diverse onderzoeken aan dat gemberextract ontstekingen vermindert bij mensen met reumatoïde artritis, darmontstekingen, astma en bepaalde soorten kanker.

Slaapverwekkend

Het klinkt misschien gek, maar je kunt een betere nachtrust krijgen door voeding. Sommige voedingsmiddelen hebben namelijk een stimulerende werking hebben op je slaapsysteem. Gember is zo’n hulpmiddel voor een fijne nacht. De specerij kalmeert namelijk je maag en darmen. Door middel van gember kan je je eten makkelijker en sneller verteren en dus val je sneller in slaap.

Bloedsuikerspiegel reguleren 

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen voor sterke pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel zorgen. Deze pieken en dalen zorgen voor onder andere een verlaagd energieniveau en een sterkere drang om minder gezonde voedingsmiddelen te eten. Gember kan ideaal functioneren voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor zit je lekker in je vel en blijf je ook makkelijker gezond eten.

Zuivering van je lichaam

Wanneer je je lichaam wilt zuiveren kun je gember toevoegen aan je eetpatroon. Gember zorgt namelijk voor een snellere stofwisseling. Door gember kan je lever het vervolgens minder zwaar hebben om zich van de gifstoffen in je lichaam te ontdoen.

Daarnaast heeft de bio-actieve stof gingerol een werking als krachtige anitoxidant en stimuleert daarmee onder andere de leverfunctie. Op die manier beschermt gember het lichaam niet alleen tegen oxidatieve stress, maar helpt gember de lever ook bij de natuurlijke reiniging van je lichaam.

Gembershots van JuiceXpress

Met de gembershots van JuiceXpress begin je jouw dag gelijk goed. De shot verse gember zorgt voor een versnelde afvoering van afvalstoffen, werkt antibacterieel en ontstekingsremmend met als doel om je lichaam zo diep mogelijk van binnen te reinigen.

Onze huid wordt ook wel een directe reflectie van onze interne gezondheid genoemd, hoe schoner van binnen, hoe stralender van buiten. Wanneer je je lichaam ontdoet van gifstoffen en jezelf een volledige reset geeft door onze sappenkuur merk je vanzelf dat jouw lichaam je zal belonen door dagelijks meer energie, een betere weerstand en een stralende huid te krijgen. 

Door de ontgiftende werking van onze sapjes en shotjes merk je binnen enkele dagen dat jouw huid van binnenuit begint te stralen. Ook zal jouw kwaliteit van slaap verbeteren en merk je daardoor dat je meer uitgerust en energieker wakker zult worden.