Je hebt het fenomeen vast wel eens voorbij zien komen – sapvasten, oftewel een sapkuur. De afgelopen jaren is er een enorme trend ontstaan rondom de sapkuren. Maar wat houdt een sapkuur nou eigenlijk in en waar is het precies goed voor? Op die vragen geven wij in deze blog antwoord. 

Wat is een sapkuur?

Vandaag de dag worden we continu blootgesteld aan veel verschillende afvalstoffen. Daarom kan het goed zijn om eens in de zoveel tijd je lichaam te reinigen. Een detox sapkuur is hier een goede manier voor.

Het principe van een sapkuur is eenvoudig. Voor een bepaalde periode consumeer je geen vast voedsel. In plaats daarvan staan alleen koudgeperste vruchten- en groentesappen, thee zonder suiker en water op je menu. Een sapkuur duurt meestal ongeveer een dag tot een week. Het doel van de sappenkuur is om je lichaam te ontlasten, wat ervoor zal zorgen dat je onder meer een betere weerstand opbouwt, meer energie hebt en een betere gezondheid krijgt.

Waar is een sapkuur goed voor?

Er zijn diverse voordelen te benoemen van een Detox sapkuur:

Reiniging van organen

Het spijsverteringsstelsel levert kracht en energie om je geconsumeerde voedsel te kunnen verteren. Wanneer je bezig bent met een sapkuur waarbij fruit- en groentesappen centraal staan, zal dit een positieve werking hebben op de spijsvertering. Het spijsverteringsstelsel hoeft dan namelijk dusdanig weinig energie te leveren dat de gifstoffen eenvoudig en snel afgevoerd kunnen worden.

Ongezonde gewoontes afleren

Wanneer je begint aan een sapkuur zul je een schoon gevoel en nieuwe energie ervaren. Je lichaam reinigt nu eenmaal een stuk effectiever als je stopt met het consumeren van ongezond voedsel en andere ongezonde producten. Er komen dan simpelweg een stuk minder giftige stoffen je systeem binnen. Dit heeft een ondersteunende werking bij het afleren van ongezonde gewoontes.

Versnellen Haargroei

Voor de haargroei zijn onder andere vitamine C, B-vitaminen essentiële vitaminen voor de haargroei. Om gezond, snelgroeiend en glanzend haar te behouden en de voedingsstoffen te leveren die je haar nodig heeft, kunnen onze sapjes een extra boost geven aan eventuele tekorten.

Verbeteren Weerstand

Vooral onze shotjes zijn een ideale en snelle manier om je weerstand stevig te boosten. Door rauwe gember en citroen binnen te krijgen, geef je je lichaam een directe weerstand boost. Daarnaast bevatten onze sapjes minimaal 150 gram groenten per flesje van 330 ml, ideaal om dit dagelijks binnen te krijgen!

Stralende Huid

Door de ontgiftende werking van onze sapjes en shotjes merk je binnen enkele dagen dat jouw huid van binnenuit begint te stralen. Onze huid wordt ook wel een directe reflectie van onze interne gezondheid genoemd, hoe schoner van binnen, hoe stralender van buiten.

Energieker voelen in je lijf

Als je je lichaam ontdoet van gifstoffen en jezelf een volledige reset geeft door onze sappenkuur, merk je vanzelf dat jouw lichaam je zal belonen door dagelijks meer energie te hebben. Ook zal jouw kwaliteit van slaap verbeteren en merk je daardoor dat je meer uitgerust en energieker wakker zult worden.

Gezonder leven met een sapkuur?

De sappenkuur van JuiceXpress is er voor iedereen die zijn lichaam zo diep mogelijk van binnen wilt reinigen. Dit wordt bereikt door het verteringsproces stil te leggen en je lichaam te overspoelen met vitaminen en mineralen uit rauwe groente en fruit. 

Uit ervaring van de meeste klanten kunnen we aangeven dat je onder meer meer energie, een gezonder stoelgangpatroon, minder trek in zoetigheid, een huidverbetering, minder last van maagzuur en misselijkheid zult ervaren.

Ben jij er klaar voor om gezonder te leven en meer genieten? Probeer dan de sappenkuur van JuiceXpress!