Voor wie bezig is met gezond voedsel zal deze groente geen onbekende naam zijn – we hebben het hier over bleekselderij. Bleekselderij is een erg gezonde groente die je op diverse manieren kunt gebruiken in de keuken. Bovendien is de groente niet alleen lekker, maar ook goed voor een betere vochtafdrijving, een gezonde spijsvertering én kan het je helpen bij het afvallen. In deze blog gaan we verder in op de voordelen van bleekselderij.

 

Hoe moet je bleekselderij snijden?

In de meeste recepten zul je lezen dat je alleen de stengels van de bleekselderij nodig hebt. Echter zijn de bladeren ook verrukkelijk. Sterker nog, ze worden soms zelfs apart gekweekt als selderijblad. 

Zowel de stengels als de bladeren kun je dus eten. Maar hoe snijd je bleekselderij precies? Snijd om te beginnen een stukje van de voet en vervolgens ook de bladeren. Je kunt de bladeren behouden om er achteraf een bouillon mee te maken. Verwijder eventueel de taaie buitenste vezels met een dunschiller en snijd de stengels ten slotte in de gewenste vorm. En let op: de binnenste stukjes hebben de fijnste smaak.

Moet bleekselderij in de koelkast?

Op een koele en donkere plaats of in de groentelade van koelkast blijft bleekselderij slechts enkele dagen (ca. 5) tot een week goed. Het is echter aan te raden om de bleekselderij niet te lang te bewaren. Wanneer de bleekselderij gesneden, gewassen en in de buurt van fruit en andere groenten ligt, kan het namelijk andere geuren absorberen wat ten koste gaat van de smaak.

Is bleekselderij goed om af te vallen?

Wegens meerdere redenen is bleekselderij een goede snack voor wanneer je probeert af te vallen. Zo bevat de groente niet alleen weinig calorieën, maar ervaar je ook nog eens een verzadigd gevoel dankzij de vezels en de gezonde voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Je kunt bleekselderij om die reden met een veilig gevoel gebruiken om soepen of salades te vullen. Zo geniet je langer van een verzadigd gevoel, zonder ongezonde toevoegingen of onnodig veel calorieën. Gebruik bleekselderij alleen als toevoeging op je voedingspatroon en niet als complete maaltijdvervanger. Zo voorkom je ondervoeding.

Wat zijn de nadelen van bleekselderij?

Bleekselderijsap wordt steeds populairder onder gezondheidsbewuste consumenten. Het drinken van te veel selderijsap kan echter ook negatieve bijwerkingen met zich meebrengen. Om je bewust te maken van de risico’s van overconsumptie zullen we de mogelijke bijwerkingen doornemen.

  1. Spijsverteringsproblemen

Selderijsap bevat een redelijk hoge mate aan mannitol, dat bijwerkingen kan hebben op de spijsvertering, zoals diarree.

  1. Hoge bloeddruk

Bleekselderijsap bevat relatief veel natrium en kan bij inname van grote hoeveelheden zorgen voor verhoging van de bloeddruk bij mensen die gevoelig zijn voor zout.

  1. Kwetsbaar voor de zon

Bleekselderij bevat psoralenen, een stof die bij consumptie in grote hoeveelheden kan leiden tot verhoogde gevoeligheid voor de zon. 

Bleekselderijsap van JuiceXpress

 De maandbox Bleekselderijsap van JuiceXpress is er voor iedereen die graag een diepe darmreiniging wilt. Met 1 flesje per dag voor een maand ben je verzekerd van onder andere een super gezonde huid, een betere weerstand en zul jij je energieker voelen in je lijf. De bleekselderijsappen van JuiceXpress hebben namelijk een sterke ontgiftende werking, werken ontstekingsremmend en stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Uit ervaring van de meeste klanten kunnen we aangeven dat je onder meer meer energie, een gezonder stoelgangpatroon, minder trek in zoetigheid, een huidverbetering, minder last van maagzuur en misselijkheid zult ervaren. 

Ben jij er klaar voor om gezonder te leven en meer genieten? Probeer dan de Bleekselderijsappen van JuiceXpress