8 voordelen van broccoli consumeren

Broccoli lijkt op een boom en heeft een mooie groene kleur, waardoor ik persoonlijk gelijk het gevoel krijg dat ik heel gezond eet. Nadat ik mijn kennis opdeed over broccoli blijkt dat broccoli inderdaad super gezond en vele voordelen heeft!

Lees hierover in de blog.

Voordeel nummer #1

Broccoli bevat verschillende goede voedingsstoffen. De belangrijkste in broccoli zijn vitamine C, calcium, vitamine A, fosfor, kalium en magnesium. Hiernaast zitten er vezels in, lute√Įne, seleen, ijzer en foliumzuur. Dat is nog eens een geweldige hoeveelheid van goede stoffen in 1 groente.

Voordeel nummer #2

Broccoli bevat weinig calorie√ęn. Per 100 gram zitten er maar 29 kcal in. Wat meer broccoli op een avondje kan dus prima!

Voordeel nummer #3

Broccoli helpt tegen ziektes als kanker, reuma, suikerziekte en een laag immuunsysteem. De reden hiervoor is dat broccoli een stof bevat genaamd sulforafaan. Deze stof activeert antioxidanten en enzymen in onze immuun cellen. Onze immuun cellen voorkomen dat vrije radicalen (dit zijn agressieve stoffen die lichaamscellen beschadigen) ons lichaam kapot 

maken. Hiernaast is het ook goed in het bestrijden tegen bloedarmoede en gewrichtspijn (vanwege de hoeveelheid kalium en ijzer).

Voordeel nummer #4

Broccoli helpt mee aan een beter geheugen! Broccoli bevat een stof die ons helpt om beter dingen te onthouden. In het bestrijden van Alzheimer wordt dezelfde stof

gebruikt. 

Wetenschappelijk is het niet bewezen dat broccoli de ziekte bestrijdt, maar het is wel

bewezen dat je hersenen minder snel achteruitgaan door het eten van broccoli.

Voordeel nummer #5

Broccoli verbetert de gezondheid van je hart. In broccoli zit foliumzuur, dit zorgt ervoor dat ijzer op de juiste manier door je lichaam wordt opgenomen. Hierdoor voorkomt het hartaanvallen en andere hartproblemen als een hartinfarct, atherosclerose en aritmie.

Voordeel nummer #6

Broccoli helpt je spijsvertering te verbeteren. De vitamine B in broccoli zorgt dat je lijn 

enzymen aanmaakt. een van de relevante enzymen is pepsine, deze helpt je om je eten te verteren. Ook zit er ijzer in broccoli die ervoor zorgt dat je lichaam afvalstoffen uit je ingewanden afvoert.

Voordeel nummer #7

Broccoli zorgt ervoor dat we ons beter voelen! Broccoli stimuleert namelijk dopamine. Deze stof zorgt ervoor dat we onze positieve gevoelens bevorderen. Hiernaast zit er in broccoli ook magnesium en calcium die zorgt voor ons slaappatroon, maar ook zorgt voor het ontspannen van onze zenuwen en spieren.

Voordeel nummer #8

Broccoli zorgt voor een nog mooiere huid en voorkomt haaruitval, dus goed voor je gezonde teint. De antioxidanten in broccoli helpt je lichaam om het te zuiveren waardoor je uiterlijk er beter uitziet. Broccoli stimuleert de werking van je lever en zuivert je bloed, ook hierdoor zie je er gezonder uit. Je huid en je haar zullen van broccoli genieten!

Broccoli via een slowjuicer heeft ook nog eens veel meer voordelen. Heb je ook weleens broccoli net iets te lang gekookt? Ik wel helaas. Het water wordt dan groen en zelf ervaar ik dan weinig energie ervan. Het doorkoken van broccoli zorgt ervoor dat vele vitamines verloren gaan (dit gaat in het water zitten die je vervolgens weg giet). Bij een slowjuicer 

blijven alle vitamines in het sap bewaard en neem je broccoli het beste tot je. Bij JuiceXpress wordt alle broccoli via een slowjuicer gemaakt. Probeer vooral eens onze sapjes boordevol broccoli waardoor je, je er gauw beter van gaat voelen!