5 redenen waarom het dagelijks eten van groente goed voor je is:

We weten vrijwel allemaal dat groente eten gezond is, maar waarom is groente eten nu zo goed voor ons? Het advies is om minimaal 250 gram aan groente per dag binnen te krijgen. Waarom is het goed om je dagelijkse dosis groente te eten? Dit zijn de vragen waar we in deze blog antwoord op geven.

JuiceXpress raadt aan om niet te eten tijdens een detoxkuur om het verteringsstelsel stil te leggen en rust te geven. Hierbij wordt eten dus volledig afgeraden voor een korte periode (van bijvoorbeeld een paar dagen). Bij ons maaltijdvervangingspakket of vitamineboost, dient er daarnaast nog steeds groente te worden gegeten. Juice is geen volledige vervanging van voedsel op langere termijn.

Lees hieronder wat de 5 belangrijkste redenen zijn voor het dagelijks eten van groente.

1. Het is gezond!


Dagelijks een portie groente is gezond, omdat bijna elke groente jou van veel voedingsstoffen kan voorzien. Als je verschillende groentes eet, zal je veel voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt. De sapjes van JuiceXpress bevatten microvezels door de rauwe groente en deze zorgen voor een gezond lichaam van binnen en van buiten (denk bijvoorbeeld aan je haar en je huid).

2. Ziekte voorkomend

 

In groenten zitten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, vezels en mineralen. Al deze stoffen dragen bij om te vechten tegen verschillende ziektes. Wij vinden dit een enorm belangrijke red ene groente dagelijks te eten. Groot kans dat jij dit ook belangrijk vindt!
Onderzoek laat zien dat groente een positief effect heeft op je gezondheid. Het eten van je dagelijkse portie groente verlaagt het risico op beroertes, chronische ziektes en hart- en vaatziektes. Ook verlaagt groente je bloeddruk en LDL-cholesterol.
Bovendien helpen de voedingsvezels voor een goede darmverwerking en heb je minder kans op darmkanker. De vitamines in groeten dragen bij aan een sterk immuunsysteem en vermindert vermoeidheidsklachten. IJzer en calcium zijn mineralen in groente die bijdragen leveren aan het behouden van gezonde botten, tanden en het functioneren van je spieren. Bij bloedarmoede of ijzertekort heb je extra baat bij ijzer. Vitamines en mineralen zorgen ook voor een goed zicht en het voorkomen van infecties. Je darmen zullen je enorm dankbaar zijn na een het drinken van een sapje van JuiceXpress, omdat groente (en fruit) voeding zijn voor de goede darmbacteri├źn.
Al met al een goede reden voor je dagelijkse groenten om dagelijks gezond te blijven en de ziektes tegen te gaan.

3. Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor ons lichaam en gelukkig zijn deze ook te vinden in groente. Hoeveel eiwitten je nodig hebt, is per persoon verschillend en hangt af van verschillende factoren zoals je lichaamsgewicht. Dagelijkse porties groenten zijn zeer belangrijk in de groei, opbouw en het onderhoud van je lichaam. Eiwitten helpen onder andere bij de groei van je spieren, het behouden van spiermassa en het versterken van je botten.

4. Energie!

Groenten bevatten weinig calorie├źn en vooral veel voedingsstoffen. Groenten zijn van nature laag in koolhydraten, maar niet alle groenten! Bieten en wortelen zijn voorbeelden van groenten die veel koolhydraten bevatten. Tijdens het verteringsproces van voedsel zullen deze koolhydraten omgezet worden in glucose. Glucose is de voornaamste energiebron van jou als mens. Door glucose zal jij je fit, scherp en energiek voelen. Ook is het de enige brandstof die je hersenen draaiende houdt waardoor je wakker en alert blijft. Groenten zorgen voor de juiste energie!

5. Weerstand

Elke dag worden wij allemaal omringd door virussen, parasieten, schimmels en bacteri├źn zonder dat we het doorhebben! Onze weerstand werkt hard om zich hier tegen te weren. Soms worden we toch ziek, door bijvoorbeeld ongezonde voeding, stress of slaaptekort. Juist door elke dag groente te eten, versterk je je weerstand. Mocht je toch ziek worden, ook dan is groente jouw beste vriend! Groenten helpen je lichaam namelijk snel weer te herstellen.

Hopelijk ken jij nu de 5 redenen waarom een dagelijkse portie groente belangrijk is voor jou. Gelukkig bevatten alle sapjes van JuiceXpress groenten (en fruit)! Hierdoor krijg jij gemakkelijk jouw dagelijkse portie groenten binnen.