JuiceXpress

MENU

Diëten? Wij vertellen u er alles over

Diëten
Diëten

De waarheid over diëten:

Alles wat je moet weten voordat je begint met diëten.

Je hebt besloten om een dieet te gaan volgen en wilt alle voordelen en nadelen nog even op een rijtje. Of misschien weet je nog niet of een dieet wel iets voor jou is. Ook dan ben je hier op het juiste adres.

Er zijn verschillende vormen van diëten, maar wat is diëten precies? Bij een dieet pas jij jouw eetpatroon aan door je te houden aan bepaalde voedingsvoorschriften. Deze voorschriften verschillen per dieet. De meeste mensen volgen een dieet om af te vallen. Kijk op onze website voor meer informatie over gezond diëten. Blog JuiceXpress

Een dieet volgen heeft zowel voordelen als nadelen. Lees gauw verder om deze te ontdekken.

Voordelen

  1. Bewustwording van wat je eet – Bij elk dieet ben je bezig met wat je in je mond stopt. Je denkt misschien na over het aantal calorieën of koolhydraten dat jouw eten bevat.
  2. Je leert nieuwe producten kennen – Op het moment dat jij jou zakje chips niet meer mag eten moet je opzoek naar een alternatieve snack. Een dieet kan jou leren om een voor jou onbekend product uit te proberen. Bovendien kun je variëren met nieuwe recepten.
  3. Afvallen – Laten we er niet om heen draaien… jij wilt het liefst gewoon afvallen. Een dieet biedt hiervoor een (tijdelijke) oplossing. De meeste diëten zijn erop gericht om minder calorieën binnen te krijgen dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Zo krijgt jouw lichaam minder voedingstoffen binnen en val je af.
  4. Risico op hart- en vaatziekten neemt af – Een gezond gewicht, cholesterol en een goede bloeddruk verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Volgens De Nederlandse Hartstichting is vasten een manier waarop je zou kunnen afvallen.
  5. Meer energie – Gezond eten zorgt simpelweg voor meer energie. Doordat je meer energie hebt, krijg je zin om te gaan bewegen. Bestel hier onze gezonde juices voor meer energie. 

Nadelen

  1. Een dieet zorgt voor een tijdelijk resultaat – Na het succesvol afronden van een dieet is het de bedoeling om gezond en bewust te eten. In de praktijk lijkt dit nog lastiger dan men denkt. Met als gevolg dat een dieet voor een bepaalde tijd het gewenste resultaat levert.
  2. Meestal te streng – De meeste diëten zijn streng en daardoor soms onrealistisch. Je merkt dit door een aanhoudend hongergevoel doordat je te weinig calorieën binnenkrijgt.
  3. Je wordt er niet per se gezonder van – Zoals eerder genoemd, is een dieet maar tijdelijk. Het kan dus zijn dat je na het dieet weer valt in je oud patroon. Daarnaast ligt de focus van een dieet meer op voeding dan op lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging is ten alle tijden belangrijk.
  4. Kan verslavend werken
  5. Crashdiëten zorgt voor een jojo-effect – Door een crashdieet te volgen val je binnen een korte periode snel af. Echter, zodra je stopt met dit dieet kom je ook snel weer aan. Wie een crashdieet volgt, loopt tevens het risico te weinig voedingstoffen binnen te krijgen. 

Ben jij ready voor de voordelen van een sapkuur?