Sapkuur recept:

Sapkuur recept uitproberen? Hoe begin je thuis met slechts een blender?

Voor degenen die geen (slow)juicer hebben of dat ding gewoon niet telkens willen schoonmaken. We zitten in een heuse smoothie-hype. Social media staat bol van de smoothie-suggesties en filmpjes. Maar als je liever een juice prefereert (zoals ik), gevuld met groentes, dan hoop ik dat dit e-book jou een steuntje in de rug kan bieden.

Ik drink juices namelijk het liefst om mijn groentes op een sneaky en lekkere manier rauw naar binnen te werken, ook het liefst al aan het begin van mijn dag. Met een smoothie vind ik het toch lastiger om verschillende groentes te verwerken (afgezien van dat standaard handjevol spinazie) in de recepten en vind ik ‘m al gauw te zoet.

Sapkuur recept? Met een juice kan dat anders! 

Maar.. wat nu als je geen peperdure slowjuicer op het aanrecht hebt staat? Maar gewoon een simpele blender. Kun je dan alsnog een lekkere groente/fruit juices maken?

Hieronder een idee hoe je thuis jouw groente-based juice kunt maken:

Recept sapkuur: Ingrediënten voor de juice. 

  • banaan
  • appel
  • gember
  • komkommer
  • babywortel
  • spinazie
  • verse jus en anders wat water.

Wat nog meer

  • Een blender
  • Een zeefzak (voorkeur) of zeef Een schaal
  • Een trechter
  • Een glas
  • Honger of dorst. Of allebei.

Stap 1. Was en snijd de ingrediënten

Wassen doen wij bij JuiceXpress altijd in appelazijn om de pesticiden er zo veel mogelijk af te wassen. Laat de gootsteen vollopen met lauwwarm water en doe er een scheutje appelazijn bij. Nu kunnen alle ingrediënten (behalve de banaan) in het badje. Zorg dat je alles goed ‘wast’ en spoel het na met lauwwarm water.

Je gaat natuurlijk de blender gebruiken voor deze juice. Dit betekent dat je alle ingrediënten bij voorkeur zo klein mogelijk snijdt om het de blender niet te moeilijk te maken. Ook kun je extra vocht toevoegen in de vorm van verse jus of wat water.

2. Gooi de ingrediënten in de blender.

Spreekt voor zich. Oja, doe ‘m gelijk ook maar aan op de laagste stand voor minimaal 60 seconden en eventueel langer als je ziet dat er nog veel stukken groente of fruit zichtbaar zijn.

3. Extraheren

Als het goed is, heb je dikke gelijkmatige semi-vloeibare substantie in de blender. Goed gedaan! Een zeefzak is ideaal om de heldere juice uit deze pulpmassa te krijgen. Vul de helft van de zeefzak met wat van deze massa en knijp/wring het zo goed mogelijk uit in de schaal totdat de pulp droog is. De pulp kun je weggooien of gebruiken als compost. Als je alles in de schaal hebt zitten, kun je het gieten in het glas via de trechter.

4. Rietje erbij en drinken maar! 

Het is gelukt, échte juice zonder juicer met meer groente!

Bekijk hoe deze Youtuber het vond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven? meld direct aan