JuiceXpress

MENU

De vijf grootste voordelen van invriezen

Gebruik jij de beste manier om te conserveren optimaal? – Kiekjes invriezen, soep invriezen, warm eten invriezen… wat kun je niet invriezen? Naast bereide gerechten invriezen is zelfs het invriezen van mensen mogelijk sinds ca. 1964. Toch zijn er ook nog andere manieren om te conserveren. Hier lees je waarom JuiceXpress kiest voor het invriezen van juices en shots.

Wij raden het volgende aan:

Sapkuur - sapvasten

Milde reiniging – 1 of 2 daagse kuur

Zeer diepe reiniging + gewichtsverlies – 7 daagse kuur

Diepe reiniging + gewichtsverlies - 5 daagse kuur

Diepe reiniging + gewichtsverlies – 5 daagse kuur

sapvasten sapkuur 3 dagen

Grondige reiniging – 3 daagse kuur

Waarom moet er überhaupt geconserveerd worden?
het antwoord op deze vraag is simpel. Het is inmiddels duidelijk dat verse producten gezonder zijn dan lang houdbare producten. Lang houdbare producten zijn praktischer, omdat ze simpelweg langer houdbaar zijn dan verse producten. Een makkelijke oplossing zou dan zijn om alleen te gaan voor de lang houdbare producten, maar zoals eerder genoemd zijn deze ongezonder. Om verse producten langer te bewaren, wordt er gebruik gemaakt van conserven.

Wat houdt conserveren precies in?
Conserven is het langer houdbaar maken van voedsel. Conserveren beschermd dus het voedsel tegen derving. Voor het conserveren van voedsel zijn verschillende technieken mogelijkheden. De meest bekende zijn: het toevoegen van conserveermiddelen, verhitten, drogen, fermenteren, roken, koelen en invriezen. 

De vijf grootste voordelen van invriezen
Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om conserveren. Waarom kiest JuiceXpress voor invriezen? Wij bieden sapjes aan die 100% natuurlijk zijn, dus onze manier van conserveren moet dat ook zijn. Invriezen is 100% natuurlijk doordat er geen chemicaliën, conserveringsmiddelen of andere bewerkingsmethoden aan te pas komen.

Kwaliteit is een belangrijke factor voor JuiceXpress. Tijdens het invriezen worden micro-organismen in de sap niet gedood, maar worden schimmels en bacteriën wel bestreden. Hierdoor blijven bijna alle vitamines bewaard. Invriezen werkt het best bij vloeibare producten, omdat deze sneller bevriezen. Hoe sneller een product bevroren is, hoe meer behoudt van kwaliteit.

Naast de kwaliteit is ook de smaak een belangrijke factor voor JuiceXpress. Tijdens het invriezen veranderd de smaak niet. Op deze manier kunnen wij de smaak van onze sappen waarborgen.

Verder zet je door het invriezen de tijd als het ware stil. Jij bepaald zelf wanneer je een product uit de vriezer nodig hebt. Hierdoor heb je elke dag een vers sapje en wordt er minder voedsel verspilt. Ideaal tijdens een sappenkuur van een aantal dagen!

Oh… niet te vergeten… invriezen is één van de makkelijkste methoden om toe te passen. Het enige wat je nodig is een vriezer!

Drie nadelen van een conserveermiddel ten opzichte van invriezen
Zoals eerder vermeldt zijn er verschillende technieken mogelijk als het gaat om conserveren. Men kan bijvoorbeeld gaan voor de optie om een conserveermiddel te gebruiken. Een nadeel daarvan is dat de smaak kan veranderen. Dit is het geval bij bijvoorbeeld pekelen, het toevoegen van zuur en het toevoegen van suiker.

Een ander nadeel is het feit dat een product door een conserveermiddel niet meer 100% natuurlijk is. Daarentegen wordt er bij JuiceXpress alleen gebruik gemaakt van groente en fruit.

Conserveermiddelen kunnen bij intolerantie nadelige gevolgen met zich meebrengen. De meest gebruikte conserveermiddelen zijn: nitraat, sulfiet en benzoëzuur. Bij een hoge temperatuur kan nitraat omgezet worden in de giftige stof nitriet en nitriet in de kankerverwekkende stof nitrosamen. Sommige mensen zijn overgevoelig voor sulfiet. Dit kan zich uiten in astma, hartkloppingen en huiduitslag. Een beperkt aantal mensen is gevoelig voor benzoëzuur.

Wij raden het volgende aan:

Sapkuur - sapvasten

Milde reiniging – 1 of 2 daagse kuur

Zeer diepe reiniging + gewichtsverlies – 7 daagse kuur

Diepe reiniging + gewichtsverlies - 5 daagse kuur

Diepe reiniging + gewichtsverlies – 5 daagse kuur

sapvasten sapkuur 3 dagen

Grondige reiniging – 3 daagse kuur

Ben jij ready voor de voordelen van een sapkuur?